Weblog

Het ministerie van leugen & bedrog?

zondag 26 november 2006Dit weekeinde het boek ‘Een man tegen de staat’ gelezen van auteur Alexander Nijeboer. Het is het verhaal van maatschappelijkwerker Fred Spijkers die ruim twee decennia lang vecht tegen zijn werkgever, het ministerie van Defensie. Ik raad iedereen het boek aan. Al stemt de inhoud je niet vrolijk.
Het kafkaiaanse verhaal begint op 14 september 1984 als munitiespecialist Rob Ovaa om het leven komt door een ondeugdelijke mortiermijn. Om malversaties te verhullen en aansprakelijkheid te voorkomen, krijgt Fred Spijkers de opdracht de ware toedracht te verzwijgen, namelijk een constructiefout. Zijn weigering kost hem zijn baan, zijn huwelijk, een krankzinnigheidsverklaring en regelrechte terreur. Dankzij veel doortastende onderzoeksjournalisten, enkele vasthoudende parlementariërs en zijn eigen rechte rug, krijgt Spijkers eerherstel. Gelukkig leven we in een democratie (ondanks en niet dankzij Defensie in dit geval)! Wat het boek ons leert, is dat het ministerie van Defensie een cultuur kent van puur bedriegen. Onder de meest grove leugenaars bevinden zich ministers en staatssecretarissen. En zelf ken ik er ook nog wel een paar bij de afdeling voorlichting! Hoe we met zo’n club de oorlog tegen het terrorisme moeten winnen, is mij een raadsel.

Check Arnold Karskens

De 16 plus Boeken van Arnold

cover 2

2020. Voor verraders zou geen plaats zijn...(ism Cees van Hoore). Het ontluisterende verhaal over de vervolging van WO2-misdadigers in Nederland tussen 1945 en 2020. Bestel

Cover voor

2019. Alle pijn van de wereld. Een roman over oorlogsverslaggeving die de kern én de gevolgen van een goddelijke gekte blootlegt. Bestel

kleine cover zwart

2020/2019/2018/2017. Een opzienbarende verzameling van fouten, halve waarheden en hele misleidingen door de NOS. Gratis te lezen op de weblog.

S11chermafbeelding 2018-06-06 om 21.05.56 kopie

2018. Operatie laat niets in leven. (ism Henk Willem Smits) Het bizarre leven van Guus Kouwenhoven, Nederlands grootste oorlogsmisdadiger van de laatste decennia. Bestel

nepnieuws scan boek kopie

2018: Nepnieuws explosie. Desinformatie in de Nederlandse media (bijdrage). Bestel

Help, er staat een terrorist in de keuken - door Arnold Karskens

2016. Help, er staat een terrorist in mijn keuken - tips en overlevingslessen bij een terreuraanslag thuis, op het werk of op het terras. Bestel 

journalist-te-koop-arnold-karskens
2016: Journalist te koop, over de onafhankelijke journalistiek die zwaar onder druk staat. Hoe corrupt zijn onze media? Bestel.
 
boekzor
2014. Medeverantwoordelijkheid van de vader van Koningin Máxima bij honderden verdwijningen in Argentinië. Bestel.
 
boekcover2
2014. Hét overlevingshandboek voor gevaarlijke gebieden Bestel
 
2012. De jacht op Gestapo-man Klaas Carel Faber. Bestel
 

rebellen-met-een-reden

   
   

2009. Het verhaal van Nederlanders die vochten onder vreemde vlag. 

ak47_160x241

 

 

 

 

 

 
 
 
 
2007."Oorlog is goed voor slechte mensen" en 46 andere vlijmscherpe columns gepubliceerd in het veteranenblad CheckPoint van QV Uitgeverij!
 
geen_cent_spijt
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2006. Het verhaal over de grootste leverancier van grondstof voor gifgas aan Saddam Hoessein. Bestel

onze-man-in-bagdad

 
 

 

 

 

 

 

 

 

2003. Onze man in Bagdad. Dagboekaantekeningen uit een belegerde stad in maart & april 2003.

reizen-langs-de-frontlijn

 

 

 

 

 

 

 

 

2002. Een overlevingshandboek voor journalisten, hulpverleners en avonturiers.

pleisters-op-de-ogen

 

 

 

 

 

 

 

 

2001. Pleisters op de ogen, pleister op de mond. De geschiedenis van de Nederlandse oorlogsverslaggeving van Heiligerlee tot Kosovo.

berichten-van-het-front

 

 

 

 

 

 

 

 

1995. Autobiografische verhalen uit de oorlog.

 

Voor de volledige lijst zie KB.nl of Klik hier voor meer info over deze boeken