Weblog

De MIVD opnieuw onder vuur!

vrijdag 12 januari 2007

De Bosniër Rob S. (25 en zie foto) werkte twee jaar voor de Nederlandse Militaire Inlichtingendienst MIVD. Dankzij zijn hulp konden notoire oorlogsmisdadigers worden gearresteerd. Voor zijn werk werd hij echter nooit betaald. De MIVD bedreigde hem met de dood als hij daarover zou praten. Hij vluchtte naar de Verenigde Staten waar ik hem sprak. Half december publiceerde ik zijn verhaal in Revu (nr. 50). Tot nu toe bleef een reactie van Defensie uit. Opmerkelijk, want de verwijten waren niet voor de poes. Een MIVD-er, luitenant Mike genaamd, zocht hem op in de VS en bedreigde hem. Robs S.: “Hij zei: ‘als je over ons praat kan jezelf en je familie iets overkomen, mogelijk dood.’” Ik vroeg: ‘door een Kroaat?’ Mike zei: ‘Nee door ons.’ Dit jaar klaagt Rob S. het Nederlandse Ministerie van defensie aan. Hij heeft 28 maanden gewerkt zonder vergoeding en voelt zich onrechtmatig behandeld.
Voor uw herinnering: de MIVD ligt ook al onder vuur wegens het mishandelen van Iraakse gevangenen in 2003. En het werk van de militaire inlichtingendienst bij het inventariseren van de risico’s in de Afghaanse provincie Uruzgan was ook beneden peil. Zo onderschatte de MIVD het aantal Talibanstrijders, deze lieden liggen een jaar later voor de stadspoorten van Tarin Kowt. Werk voor de Tweede Kamer lijkt me. Of moet het allemaal nog erger worden?

Check Arnold Karskens

De 16 plus Boeken van Arnold

cover 2

2020. Voor verraders zou geen plaats zijn...(ism Cees van Hoore). Het ontluisterende verhaal over de vervolging van WO2-misdadigers in Nederland tussen 1945 en 2020. Bestel

Cover voor

2019. Alle pijn van de wereld. Een roman over oorlogsverslaggeving die de kern én de gevolgen van een goddelijke gekte blootlegt. Bestel

kleine cover zwart

2020/2019/2018/2017. Een opzienbarende verzameling van fouten, halve waarheden en hele misleidingen door de NOS. Gratis te lezen op de weblog.

S11chermafbeelding 2018-06-06 om 21.05.56 kopie

2018. Operatie laat niets in leven. (ism Henk Willem Smits) Het bizarre leven van Guus Kouwenhoven, Nederlands grootste oorlogsmisdadiger van de laatste decennia. Bestel

nepnieuws scan boek kopie

2018: Nepnieuws explosie. Desinformatie in de Nederlandse media (bijdrage). Bestel

Help, er staat een terrorist in de keuken - door Arnold Karskens

2016. Help, er staat een terrorist in mijn keuken - tips en overlevingslessen bij een terreuraanslag thuis, op het werk of op het terras. Bestel 

journalist-te-koop-arnold-karskens
2016: Journalist te koop, over de onafhankelijke journalistiek die zwaar onder druk staat. Hoe corrupt zijn onze media? Bestel.
 
boekzor
2014. Medeverantwoordelijkheid van de vader van Koningin Máxima bij honderden verdwijningen in Argentinië. Bestel.
 
boekcover2
2014. Hét overlevingshandboek voor gevaarlijke gebieden Bestel
 
2012. De jacht op Gestapo-man Klaas Carel Faber. Bestel
 

rebellen-met-een-reden

   
   

2009. Het verhaal van Nederlanders die vochten onder vreemde vlag. 

ak47_160x241

 

 

 

 

 

 
 
 
 
2007."Oorlog is goed voor slechte mensen" en 46 andere vlijmscherpe columns gepubliceerd in het veteranenblad CheckPoint van QV Uitgeverij!
 
geen_cent_spijt
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2006. Het verhaal over de grootste leverancier van grondstof voor gifgas aan Saddam Hoessein. Bestel

onze-man-in-bagdad

 
 

 

 

 

 

 

 

 

2003. Onze man in Bagdad. Dagboekaantekeningen uit een belegerde stad in maart & april 2003.

reizen-langs-de-frontlijn

 

 

 

 

 

 

 

 

2002. Een overlevingshandboek voor journalisten, hulpverleners en avonturiers.

pleisters-op-de-ogen

 

 

 

 

 

 

 

 

2001. Pleisters op de ogen, pleister op de mond. De geschiedenis van de Nederlandse oorlogsverslaggeving van Heiligerlee tot Kosovo.

berichten-van-het-front

 

 

 

 

 

 

 

 

1995. Autobiografische verhalen uit de oorlog.

 

Voor de volledige lijst zie KB.nl of Klik hier voor meer info over deze boeken