Weblog

‘Project Amsterdam’

dinsdag 04 september 2007

In de serie aardige ontmoetingen wil ik u voorstellen aan mijn goede vriend en kunstenaar Peter Spaans. Hij staat hier op de Dam voor een foto uit de serie ‘Project Amsterdam’. “Ik ben een stadsfotograaf,” zei Peter gisteren bij een etentje in de vereniging Arti et Amicitiae. “Landschappen vervelen mij.”
In de gemoedelijke sfeer van de kunstenaarssociëteit aan het Rokin legde Peter mij uit dat hij in deze opdracht de toegevoegde architectuur “zoals lantaarnpalen” en de nieuwe mensen in de zeven eeuwen oude stad wilde vastleggen. Niets is geënsceneerd, alles is zo als het was. “Voor het constante licht fotografeerde ik wel tussen half 11 en half drie en niet op donkere dagen.” Het resultaat zijn frisse fleurige opnamen. Dat Amsterdam met de aanleg van de Noord/Zuid-metrolijn een ware bouwput is –wat mij mateloos irriteert- vindt hij onterecht. “Een straat verder lijkt het of de tijd heeft stilgestaan. Werk maakt de stad ook boeiend en steeds wisselend. Al eeuwen lang.”
Ik bestelde vis en Peter vlees. Ik liet de rijst staan maar at mee uit zijn bak gebakken aardappelen. We deelden het toetje van bavarois met ijs en slagroom.Buiten regende het keihard maar toen we voldaan buiten stapten, streek een warme zomeravondzon over de gevels. “Prachtig toch,” zei Peter met een wijds armgebaar. En ik gaf hem gelijk.

15 foto’s van Peter Spaans hangen op de Dam en 37 bij de Rai. Peter fotografeerde in talloze wereldsteden; Van New York en Vancouver tot Berlijn en Rotterdam. Zijn volgende project is het boek ‘The Internationals’, 17 wereldsteden in een box.

Check Arnold Karskens

De 16 plus Boeken van Arnold

cover 2

2020. Voor verraders zou geen plaats zijn...(ism Cees van Hoore). Het ontluisterende verhaal over de vervolging van WO2-misdadigers in Nederland tussen 1945 en 2020. Bestel

Cover voor

2019. Alle pijn van de wereld. Een roman over oorlogsverslaggeving die de kern én de gevolgen van een goddelijke gekte blootlegt. Bestel

kleine cover zwart

2020/2019/2018/2017. Een opzienbarende verzameling van fouten, halve waarheden en hele misleidingen door de NOS. Gratis te lezen op de weblog.

S11chermafbeelding 2018-06-06 om 21.05.56 kopie

2018. Operatie laat niets in leven. (ism Henk Willem Smits) Het bizarre leven van Guus Kouwenhoven, Nederlands grootste oorlogsmisdadiger van de laatste decennia. Bestel

nepnieuws scan boek kopie

2018: Nepnieuws explosie. Desinformatie in de Nederlandse media (bijdrage). Bestel

Help, er staat een terrorist in de keuken - door Arnold Karskens

2016. Help, er staat een terrorist in mijn keuken - tips en overlevingslessen bij een terreuraanslag thuis, op het werk of op het terras. Bestel 

journalist-te-koop-arnold-karskens
2016: Journalist te koop, over de onafhankelijke journalistiek die zwaar onder druk staat. Hoe corrupt zijn onze media? Bestel.
 
boekzor
2014. Medeverantwoordelijkheid van de vader van Koningin Máxima bij honderden verdwijningen in Argentinië. Bestel.
 
boekcover2
2014. Hét overlevingshandboek voor gevaarlijke gebieden Bestel
 
2012. De jacht op Gestapo-man Klaas Carel Faber. Bestel
 

rebellen-met-een-reden

   
   

2009. Het verhaal van Nederlanders die vochten onder vreemde vlag. 

ak47_160x241

 

 

 

 

 

 
 
 
 
2007."Oorlog is goed voor slechte mensen" en 46 andere vlijmscherpe columns gepubliceerd in het veteranenblad CheckPoint van QV Uitgeverij!
 
geen_cent_spijt
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2006. Het verhaal over de grootste leverancier van grondstof voor gifgas aan Saddam Hoessein. Bestel

onze-man-in-bagdad

 
 

 

 

 

 

 

 

 

2003. Onze man in Bagdad. Dagboekaantekeningen uit een belegerde stad in maart & april 2003.

reizen-langs-de-frontlijn

 

 

 

 

 

 

 

 

2002. Een overlevingshandboek voor journalisten, hulpverleners en avonturiers.

pleisters-op-de-ogen

 

 

 

 

 

 

 

 

2001. Pleisters op de ogen, pleister op de mond. De geschiedenis van de Nederlandse oorlogsverslaggeving van Heiligerlee tot Kosovo.

berichten-van-het-front

 

 

 

 

 

 

 

 

1995. Autobiografische verhalen uit de oorlog.

 

Voor de volledige lijst zie KB.nl of Klik hier voor meer info over deze boeken