Weblog

What about Iraq?

donderdag 06 september 2007

Volgende week donderdag, 13 september, ben ik moderator bij een publieksdiscussieavond over Irak. De Nederlandse organisaties Amnesty International, Hivos en IKV Pax Christi hebben zes vooraanstaande Irakezen naar Nederland gehaald om hun standpunt te horen over de huidige situatie en de toekomst van het land tussen Eufraat en Tigres. Moet deze bakermat van de beschaving in drieën worden gesplitst? Kunnen de verschillende fracties bijdragen aan de vrede? En wat is de rol van de Verenigde Staten en Europa?
Ik mag deze interessante discussie leiden.
Irak gaat me zeer ter harte. Ik was er vaak en genoot altijd van de gastvrijheid van de mensen. Nu is Irak veruit het gewelddadigste land ter wereld. Nergens lopen buitenlanders groter gevaar. Dat zal ook mijn eerste vraag zijn: Hoe kan een volk, dat je zelfs met geen vinger aanraakte tijdens de zwaarste westerse bombardementen in 1991 en 2003, nu zo onbeschrijfelijk wreed zijn voor anderen? Maar ook voor zichzelf? Het dodental loopt in de tienduizenden, sommigen spreken van honderdduizenden. Nog even en Bagdad kan op de lijst van verwoeste steden zoals op de foto genomen in de Vlaamse stad Ieper. Het meisje is mijn jongste dochter Sarah.

Het publieksdebat ‘Kritische stemmen uit Irak –Iraakse deskundigen spreken over vrede en veiligheid in eigen land- vindt plaats op donderdag 13 september in Felix Meritis, Keizersgracht 324 in Amsterdam. Het begint om 18.30 uur en duurt tot 22.30 uur. Gratis entree. U bent van harte welkom!

Check Arnold Karskens

De 16 plus Boeken van Arnold

cover 2

2020. Voor verraders zou geen plaats zijn...(ism Cees van Hoore). Het ontluisterende verhaal over de vervolging van WO2-misdadigers in Nederland tussen 1945 en 2020. Bestel

Cover voor

2019. Alle pijn van de wereld. Een roman over oorlogsverslaggeving die de kern én de gevolgen van een goddelijke gekte blootlegt. Bestel

kleine cover zwart

2020/2019/2018/2017. Een opzienbarende verzameling van fouten, halve waarheden en hele misleidingen door de NOS. Gratis te lezen op de weblog.

S11chermafbeelding 2018-06-06 om 21.05.56 kopie

2018. Operatie laat niets in leven. (ism Henk Willem Smits) Het bizarre leven van Guus Kouwenhoven, Nederlands grootste oorlogsmisdadiger van de laatste decennia. Bestel

nepnieuws scan boek kopie

2018: Nepnieuws explosie. Desinformatie in de Nederlandse media (bijdrage). Bestel

Help, er staat een terrorist in de keuken - door Arnold Karskens

2016. Help, er staat een terrorist in mijn keuken - tips en overlevingslessen bij een terreuraanslag thuis, op het werk of op het terras. Bestel 

journalist-te-koop-arnold-karskens
2016: Journalist te koop, over de onafhankelijke journalistiek die zwaar onder druk staat. Hoe corrupt zijn onze media? Bestel.
 
boekzor
2014. Medeverantwoordelijkheid van de vader van Koningin Máxima bij honderden verdwijningen in Argentinië. Bestel.
 
boekcover2
2014. Hét overlevingshandboek voor gevaarlijke gebieden Bestel
 
2012. De jacht op Gestapo-man Klaas Carel Faber. Bestel
 

rebellen-met-een-reden

   
   

2009. Het verhaal van Nederlanders die vochten onder vreemde vlag. 

ak47_160x241

 

 

 

 

 

 
 
 
 
2007."Oorlog is goed voor slechte mensen" en 46 andere vlijmscherpe columns gepubliceerd in het veteranenblad CheckPoint van QV Uitgeverij!
 
geen_cent_spijt
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2006. Het verhaal over de grootste leverancier van grondstof voor gifgas aan Saddam Hoessein. Bestel

onze-man-in-bagdad

 
 

 

 

 

 

 

 

 

2003. Onze man in Bagdad. Dagboekaantekeningen uit een belegerde stad in maart & april 2003.

reizen-langs-de-frontlijn

 

 

 

 

 

 

 

 

2002. Een overlevingshandboek voor journalisten, hulpverleners en avonturiers.

pleisters-op-de-ogen

 

 

 

 

 

 

 

 

2001. Pleisters op de ogen, pleister op de mond. De geschiedenis van de Nederlandse oorlogsverslaggeving van Heiligerlee tot Kosovo.

berichten-van-het-front

 

 

 

 

 

 

 

 

1995. Autobiografische verhalen uit de oorlog.

 

Voor de volledige lijst zie KB.nl of Klik hier voor meer info over deze boeken