Weblog

Luisteren verplicht

vrijdag 14 september 2007

Aardig debat gisteren in Felix Meritis. U ziet me hier in volle actie. Op de achtergrond de Iraakse gasten. Irak is topnieuws deze week. De Amerikaanse bevelhebber in Irak, David Petreaus, en president George Bush willen 30.000 troepen terugtrekken. Blijven er 130.000 over. Wat vindt u van hun aanwezigheid, vroeg ik. “De Amerikanen zijn een bezettingsmacht maar zonder hen stort het land in de afgrond,” antwoordde een spreker. En een Republikeinse of een Democratische president(e) maakt niet uit: "De Amerikanen zullen nog jaren blijven." Alle vijf Irakezen denken dat bij de volgende verkiezingen in najaar 2009 -of eerder- de bewoners minder op radicaal-islamitische en meer op seculiere partijen zullen stemmen. “Mensen zijn het bloedvergieten om het geloof en de macht zat." En omdat bijna alle omliggende landen, Saoedi-Arabië, Syrië, Turkije en Iran zich bemoeien met de oorlog in Irak “is een vrede zonder hun medewerking onmogelijk.” Moedige mensen deze vijf. Want zij moeten weer terug naar de hel met maandelijks gemiddeld 2.000 doden.
De belangstelling vond ik wat tegenvallen maar tja, Irak zit halverwege een crisis zonder nooduitgang. Dat is niet het halleluja verhaal wat mensen graag horen. Toch is het goed dit soort avonden. Zo horen we de mensen uit het land zelf. En luisteren zijn we verplicht: Nederland is medeverantwoordelijk voor hun probleem. Hoe precies, dat wil de meerderheid in de Tweede Kamer uit schaamte geheim houden.

Check Arnold Karskens

De 16 plus Boeken van Arnold

cover 2

2020. Voor verraders zou geen plaats zijn...(ism Cees van Hoore). Het ontluisterende verhaal over de vervolging van WO2-misdadigers in Nederland tussen 1945 en 2020. Bestel

Cover voor

2019. Alle pijn van de wereld. Een roman over oorlogsverslaggeving die de kern én de gevolgen van een goddelijke gekte blootlegt. Bestel

kleine cover zwart

2020/2019/2018/2017. Een opzienbarende verzameling van fouten, halve waarheden en hele misleidingen door de NOS. Gratis te lezen op de weblog.

S11chermafbeelding 2018-06-06 om 21.05.56 kopie

2018. Operatie laat niets in leven. (ism Henk Willem Smits) Het bizarre leven van Guus Kouwenhoven, Nederlands grootste oorlogsmisdadiger van de laatste decennia. Bestel

nepnieuws scan boek kopie

2018: Nepnieuws explosie. Desinformatie in de Nederlandse media (bijdrage). Bestel

Help, er staat een terrorist in de keuken - door Arnold Karskens

2016. Help, er staat een terrorist in mijn keuken - tips en overlevingslessen bij een terreuraanslag thuis, op het werk of op het terras. Bestel 

journalist-te-koop-arnold-karskens
2016: Journalist te koop, over de onafhankelijke journalistiek die zwaar onder druk staat. Hoe corrupt zijn onze media? Bestel.
 
boekzor
2014. Medeverantwoordelijkheid van de vader van Koningin Máxima bij honderden verdwijningen in Argentinië. Bestel.
 
boekcover2
2014. Hét overlevingshandboek voor gevaarlijke gebieden Bestel
 
2012. De jacht op Gestapo-man Klaas Carel Faber. Bestel
 

rebellen-met-een-reden

   
   

2009. Het verhaal van Nederlanders die vochten onder vreemde vlag. 

ak47_160x241

 

 

 

 

 

 
 
 
 
2007."Oorlog is goed voor slechte mensen" en 46 andere vlijmscherpe columns gepubliceerd in het veteranenblad CheckPoint van QV Uitgeverij!
 
geen_cent_spijt
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2006. Het verhaal over de grootste leverancier van grondstof voor gifgas aan Saddam Hoessein. Bestel

onze-man-in-bagdad

 
 

 

 

 

 

 

 

 

2003. Onze man in Bagdad. Dagboekaantekeningen uit een belegerde stad in maart & april 2003.

reizen-langs-de-frontlijn

 

 

 

 

 

 

 

 

2002. Een overlevingshandboek voor journalisten, hulpverleners en avonturiers.

pleisters-op-de-ogen

 

 

 

 

 

 

 

 

2001. Pleisters op de ogen, pleister op de mond. De geschiedenis van de Nederlandse oorlogsverslaggeving van Heiligerlee tot Kosovo.

berichten-van-het-front

 

 

 

 

 

 

 

 

1995. Autobiografische verhalen uit de oorlog.

 

Voor de volledige lijst zie KB.nl of Klik hier voor meer info over deze boeken