Weblog

Munib Exit

dinsdag 18 september 2007

De gouverneur van de ‘Nederlandse’ provincie Uruzgan Abdul Hakim Munib, hier op de foto met tulband en kekke bril, vertrekt vandaag. Hoogst merkwaardig vind ik dat. Minister van Buitenlandse Zaken Maxime Verhagen juichte in maart: ”Munib is nu de gouverneur en blijft het.” En diens collega minister van Ontwikkelingssamenwerking Bert Koenders echode in mei: “We hebben vertrouwen in gouverneur Munib.” Waarom is kabinet Balkenende dan niet boos op president Hamid Karzai die hun trouwe vriend wegstuurt? Of wist het tweetal, ondanks de fraaie woorden, dat Munib stal als de raven, zelden in Uruzgan verbleef en contacten onderhield met de vijand?
Zo mogen we niet denken van woordvoerder Buitenlandse Zaken Dirk Jan Vermeij. Hij zag Munib juist “in zijn rol groeien”. En néé, Nederland zit niet achter het ontslag, zoals bij het vertrek van Munibs voorganger Jan Mohammed Khan, verdacht van corruptie. Ditmaal, zo bezweert de officiële spreekbuis, heeft Nederland geen invloed uitgeoefend. “We gaan niet over bestuurlijke wisselingen. Dat is een zaak voor de Afghaanse overheid.”
Ik geloof er niets van. Dit voorjaar ontving ik een dik pak papier dat aantoonde dat Munib geld voor de opbouw van de provincie inpikte. En dat was ook bekend bij Balkenende & Co.
Weggebonjourd ben ik benieuwd of er Kamervragen komen over het corruptieverleden van onze zakenpartner. Nou, eerlijk gezegd, ben ik niet benieuwd. Ik weet het al: Nee dus! Waarom ook: het is toch maar belastingsgeld!

De nieuwe gouverneur heet Assadullah Hamdam. Hij komt uit de provincie Zabul, vlak bij Uruzgan. “Hamdam kent de stamverbanden en spreekt bovendien goed Engels. Dat zal de samenwerking zeker bevorderen,” zei woordvoerder Vermeij tegen Revu. Toen ik dat hoorde, kon ik een grijns niet onderdrukken.

Check Arnold Karskens

De 16 plus Boeken van Arnold

cover 2

2020. Voor verraders zou geen plaats zijn...(ism Cees van Hoore). Het ontluisterende verhaal over de vervolging van WO2-misdadigers in Nederland tussen 1945 en 2020. Bestel

Cover voor

2019. Alle pijn van de wereld. Een roman over oorlogsverslaggeving die de kern én de gevolgen van een goddelijke gekte blootlegt. Bestel

kleine cover zwart

2020/2019/2018/2017. Een opzienbarende verzameling van fouten, halve waarheden en hele misleidingen door de NOS. Gratis te lezen op de weblog.

S11chermafbeelding 2018-06-06 om 21.05.56 kopie

2018. Operatie laat niets in leven. (ism Henk Willem Smits) Het bizarre leven van Guus Kouwenhoven, Nederlands grootste oorlogsmisdadiger van de laatste decennia. Bestel

nepnieuws scan boek kopie

2018: Nepnieuws explosie. Desinformatie in de Nederlandse media (bijdrage). Bestel

Help, er staat een terrorist in de keuken - door Arnold Karskens

2016. Help, er staat een terrorist in mijn keuken - tips en overlevingslessen bij een terreuraanslag thuis, op het werk of op het terras. Bestel 

journalist-te-koop-arnold-karskens
2016: Journalist te koop, over de onafhankelijke journalistiek die zwaar onder druk staat. Hoe corrupt zijn onze media? Bestel.
 
boekzor
2014. Medeverantwoordelijkheid van de vader van Koningin Máxima bij honderden verdwijningen in Argentinië. Bestel.
 
boekcover2
2014. Hét overlevingshandboek voor gevaarlijke gebieden Bestel
 
2012. De jacht op Gestapo-man Klaas Carel Faber. Bestel
 

rebellen-met-een-reden

   
   

2009. Het verhaal van Nederlanders die vochten onder vreemde vlag. 

ak47_160x241

 

 

 

 

 

 
 
 
 
2007."Oorlog is goed voor slechte mensen" en 46 andere vlijmscherpe columns gepubliceerd in het veteranenblad CheckPoint van QV Uitgeverij!
 
geen_cent_spijt
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2006. Het verhaal over de grootste leverancier van grondstof voor gifgas aan Saddam Hoessein. Bestel

onze-man-in-bagdad

 
 

 

 

 

 

 

 

 

2003. Onze man in Bagdad. Dagboekaantekeningen uit een belegerde stad in maart & april 2003.

reizen-langs-de-frontlijn

 

 

 

 

 

 

 

 

2002. Een overlevingshandboek voor journalisten, hulpverleners en avonturiers.

pleisters-op-de-ogen

 

 

 

 

 

 

 

 

2001. Pleisters op de ogen, pleister op de mond. De geschiedenis van de Nederlandse oorlogsverslaggeving van Heiligerlee tot Kosovo.

berichten-van-het-front

 

 

 

 

 

 

 

 

1995. Autobiografische verhalen uit de oorlog.

 

Voor de volledige lijst zie KB.nl of Klik hier voor meer info over deze boeken