Weblog

Een link?

zaterdag 27 oktober 2007

Heb je een leuke site of blog? En wil je daarvoor reclame maken? Ik wil best de link plaatsen. Voorwaarden zijn wel: niet commercieel, onafhankelijk, origineel, bijzonder en prikkelend.
Ik schrijf dit omdat ik een berichtje kreeg van Sonja Smeets. Ik ken haar verder niet maar zij heeft een eigen http://www.volkskrantblog.nl/blog/7105
Zij zet vraagtekens bij embedded VK-journalist Noël van Bemmel naar aanleiding van een artikel dat hij schreef over operatie ‘Spin Gahr’ in Uruzgan. ‘Van Bemmel heeft daarover een visioen gekregen. "Mogelijk gaan zij [=de Taliban] opnieuw proberen ‘vuur te trekken’ in de hoop dat ISAF burgerdoden maakt en nevenschade aanricht."’ Over deze paranormale gave zegt ze: “De vraag is natuurlijk hoe Van Bemmel, producer van de Uruzgan Goed Nieuws Show in de Volkskrant, op mysterieuze wijze heeft 'doorgekregen' waar de Taliban op "hoopt".
Kort gezegd: Wishful thinking in de mond gelegd door Defensie om de schuld van het doden van non-combattants bij voorbaat in de schoenen te schuiven van de vijand. Een oude pr-truc. Zulke leuke dingen wil ik u niet onthouden.
In mijn stukkie ‘Hooge Rode Hoed Journalistiek’ haal ik ook al even Van Bemmel aan. Hier komt 't: ‘En wat lezen we in de Volkskrant over de inwoners van het platgebombardeerde dorp Qala-e-Ragh?(tussen de 70 en 83 doden door Nederlandse beschietingen op 16 juni 2007) Dat ze niet boos zijn: ‘Als het nog een keer gebeurt, kunnen we het weer repareren.’
Vreemd, want ik heb de bewoners ook gesproken. Ze waren kwaad en verdrietig. Wie zou dat niet zijn? Schandalig om een massamoord zo te minimaliseren!
Dat het droevig is gesteld met de vaderlandse pers bewijst ook NRC Handelsblad. Medewerker Grunberg kondigt het offensief ‘Operatie Spin Gahr’ aan en verwijdert het van zijn blog op commando van Defensie. Geen woord van zelfkritiek in de krant: 'kunnen we dit wel maken?' In België zouden ze zeggen: Dergelijke journalisten buigen niet alleen. Ze kruipen als mollen de grond in.

De foto is genomen in Tarin Kowt een maand geleden. Het zijn treurige ontheemden uit Dehrawood. Ziet u niet in de doorsnee pers want foto-journalisten mogen niet embedded naar Uruzgan. Alleen foto's genomen door Defensie-fotografen kunnen kranten afnemen. En daarop staan vooral zwaaiende blije burgers. (kijk zoiets lees je alleen op deze site en die van http://jan_edward.blogspot.com/ -Elke dag nieuws over fotografie en fotojournalistiek-)

Check Arnold Karskens

De 16 plus Boeken van Arnold

cover 2

2020. Voor verraders zou geen plaats zijn...(ism Cees van Hoore). Het ontluisterende verhaal over de vervolging van WO2-misdadigers in Nederland tussen 1945 en 2020. Bestel

Cover voor

2019. Alle pijn van de wereld. Een roman over oorlogsverslaggeving die de kern én de gevolgen van een goddelijke gekte blootlegt. Bestel

kleine cover zwart

2020/2019/2018/2017. Een opzienbarende verzameling van fouten, halve waarheden en hele misleidingen door de NOS. Gratis te lezen op de weblog.

S11chermafbeelding 2018-06-06 om 21.05.56 kopie

2018. Operatie laat niets in leven. (ism Henk Willem Smits) Het bizarre leven van Guus Kouwenhoven, Nederlands grootste oorlogsmisdadiger van de laatste decennia. Bestel

nepnieuws scan boek kopie

2018: Nepnieuws explosie. Desinformatie in de Nederlandse media (bijdrage). Bestel

Help, er staat een terrorist in de keuken - door Arnold Karskens

2016. Help, er staat een terrorist in mijn keuken - tips en overlevingslessen bij een terreuraanslag thuis, op het werk of op het terras. Bestel 

journalist-te-koop-arnold-karskens
2016: Journalist te koop, over de onafhankelijke journalistiek die zwaar onder druk staat. Hoe corrupt zijn onze media? Bestel.
 
boekzor
2014. Medeverantwoordelijkheid van de vader van Koningin Máxima bij honderden verdwijningen in Argentinië. Bestel.
 
boekcover2
2014. Hét overlevingshandboek voor gevaarlijke gebieden Bestel
 
2012. De jacht op Gestapo-man Klaas Carel Faber. Bestel
 

rebellen-met-een-reden

   
   

2009. Het verhaal van Nederlanders die vochten onder vreemde vlag. 

ak47_160x241

 

 

 

 

 

 
 
 
 
2007."Oorlog is goed voor slechte mensen" en 46 andere vlijmscherpe columns gepubliceerd in het veteranenblad CheckPoint van QV Uitgeverij!
 
geen_cent_spijt
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2006. Het verhaal over de grootste leverancier van grondstof voor gifgas aan Saddam Hoessein. Bestel

onze-man-in-bagdad

 
 

 

 

 

 

 

 

 

2003. Onze man in Bagdad. Dagboekaantekeningen uit een belegerde stad in maart & april 2003.

reizen-langs-de-frontlijn

 

 

 

 

 

 

 

 

2002. Een overlevingshandboek voor journalisten, hulpverleners en avonturiers.

pleisters-op-de-ogen

 

 

 

 

 

 

 

 

2001. Pleisters op de ogen, pleister op de mond. De geschiedenis van de Nederlandse oorlogsverslaggeving van Heiligerlee tot Kosovo.

berichten-van-het-front

 

 

 

 

 

 

 

 

1995. Autobiografische verhalen uit de oorlog.

 

Voor de volledige lijst zie KB.nl of Klik hier voor meer info over deze boeken