Weblog

Wilders Spiegel

dinsdag 04 maart 2008

De halve wereld verwacht van mij een stelling in de Film van Wilders. Die heb ik: Vertonen. Wel met een advies voor Geert. Dat schreef ik in een commentaarstukje voor de Revu.

‘Uiteraard ben ik geen helderziende, maar ik denk dat ik weet hoe de 'anti-Koran' film 'Fitna' van Tweede-Kamerlid Geert Wilders er uit gaat zien. Dat wordt het betere plakwerk. Een collage van bekende beelden die we kennen van tv en internet. Zoals daar zijn: een onthoofding door Taliban van Afghaanse politiemensen, de effecten van een zelfmoordaanslag in een Israëlische badplaats, een autobom op een overvolle markt in Irak en Pakistan, foto's van de Turkse genocide op Armeense christenen, een steniging in Iran, burgers na bomaanslagen in Casablanca, New York, Madrid en Londen. Gewoon aan elkaar geplakt. Zonder commentaar.
Wie zich voelt aangesproken, zal zich er aan storen. Maar het zijn bestaande beelden van acties uitgevoerd in naam van een geloof. Wilders houdt met zo'n film de kijker een spiegel voor. Wie schrikt, schrikt van zichzelf. Als Wilders zich in de film onthoudt van commentaar zal niemand hem kunnen aanvallen. Alleen, daarvoor heb je tact nodig. En ik weet niet of ons Kamerlid zich zal inhouden. Zelf raad ik hem aan geen pagina's uit de Koran te scheuren of zich te zondigen aan fouten, als intolerantie, die hij zijn tegenstander in de schoenen schuift. Als Wilders de hele film zijn mond houdt, is dat het beste. Dan zien we een herhaling op de Grote Donorshow van BNN, waarbij iedereen op voorhand ook op het verkeerde been is gezet bij het weggeven van een nier. Zo wordt opnieuw aangetoond dat de samenleving en politiek ziekelijk vooringenomen is.
Interessant zijn de reacties achteraf. Een diep teleurgestelde premier Balkenende noemt de film 'schadelijk en gevaarlijk.' Nu zijn kabinet in de peilingen op een dieptepunt staat, zal hij een andere bliksemafleider moeten zoeken. En de mensen die de islam als politiek wapen gebruiken, wat zullen die boos zijn! Een fris excuus om onheil te stichten zien ze aan zich voorbij trekken. Maar de rest, zeg maar het gezonde, overgrote deel van de mensheid, u en ik, haalt de schouders op: we zijn er weer met z'n allen ingestonken.
Ik weet niet of Wilders het zo doet, want nogmaals, ik ben geen helderziende. Maar met wat tact slaat zijn 'beproeving' pas echt in als een bom.’


PS De boef met tulband op de foto ben ik. Waarmee ik wil zeggen dat je niet moet afgaan op de buitenkant. Want weinig mensen zijn zo aardig en tolerant als uw blogger.

Check Arnold Karskens

De 16 plus Boeken van Arnold

cover 2

2020. Voor verraders zou geen plaats zijn...(ism Cees van Hoore). Het ontluisterende verhaal over de vervolging van WO2-misdadigers in Nederland tussen 1945 en 2020. Bestel

Cover voor

2019. Alle pijn van de wereld. Een roman over oorlogsverslaggeving die de kern én de gevolgen van een goddelijke gekte blootlegt. Bestel

kleine cover zwart

2020/2019/2018/2017. Een opzienbarende verzameling van fouten, halve waarheden en hele misleidingen door de NOS. Gratis te lezen op de weblog.

S11chermafbeelding 2018-06-06 om 21.05.56 kopie

2018. Operatie laat niets in leven. (ism Henk Willem Smits) Het bizarre leven van Guus Kouwenhoven, Nederlands grootste oorlogsmisdadiger van de laatste decennia. Bestel

nepnieuws scan boek kopie

2018: Nepnieuws explosie. Desinformatie in de Nederlandse media (bijdrage). Bestel

Help, er staat een terrorist in de keuken - door Arnold Karskens

2016. Help, er staat een terrorist in mijn keuken - tips en overlevingslessen bij een terreuraanslag thuis, op het werk of op het terras. Bestel 

journalist-te-koop-arnold-karskens
2016: Journalist te koop, over de onafhankelijke journalistiek die zwaar onder druk staat. Hoe corrupt zijn onze media? Bestel.
 
boekzor
2014. Medeverantwoordelijkheid van de vader van Koningin Máxima bij honderden verdwijningen in Argentinië. Bestel.
 
boekcover2
2014. Hét overlevingshandboek voor gevaarlijke gebieden Bestel
 
2012. De jacht op Gestapo-man Klaas Carel Faber. Bestel
 

rebellen-met-een-reden

   
   

2009. Het verhaal van Nederlanders die vochten onder vreemde vlag. 

ak47_160x241

 

 

 

 

 

 
 
 
 
2007."Oorlog is goed voor slechte mensen" en 46 andere vlijmscherpe columns gepubliceerd in het veteranenblad CheckPoint van QV Uitgeverij!
 
geen_cent_spijt
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2006. Het verhaal over de grootste leverancier van grondstof voor gifgas aan Saddam Hoessein. Bestel

onze-man-in-bagdad

 
 

 

 

 

 

 

 

 

2003. Onze man in Bagdad. Dagboekaantekeningen uit een belegerde stad in maart & april 2003.

reizen-langs-de-frontlijn

 

 

 

 

 

 

 

 

2002. Een overlevingshandboek voor journalisten, hulpverleners en avonturiers.

pleisters-op-de-ogen

 

 

 

 

 

 

 

 

2001. Pleisters op de ogen, pleister op de mond. De geschiedenis van de Nederlandse oorlogsverslaggeving van Heiligerlee tot Kosovo.

berichten-van-het-front

 

 

 

 

 

 

 

 

1995. Autobiografische verhalen uit de oorlog.

 

Voor de volledige lijst zie KB.nl of Klik hier voor meer info over deze boeken