Weblog

Nette mensen

vrijdag 07 maart 2008

In de reeks ‘ leuke ontmoetingen’ stel ik u dit maal voor aan Robert Vuijsje. Hij schreef zijn eerste roman ’Alleen maar nette mensen’. Gisterenavond werd zijn geesteskind gepresenteerd in de buurt van het Amsterdamse Leidseplein.
Robert ken ik al jaren als collega. Bij de Revu zat hij bijna tien jaar tegenover mij. Wanneer ik verhaalde over mijn verre reizen hing deze jonge auteur aan mijn lippen. Als ik aan gene zijde van de horizon aan het front lag, beantwoordde hij trouw mijn telefoon. Prima vent dus. Robert zag mij als zijn grote voorbeeld en ik heb hem menig idee aan de hand gedaan. Later hoefde dat niet meer want Robert ruikt een goed verhaal op afstand.
Enfin, het was een schitterende boekenpresentatie in vele opzichten. Allereerst was de drank gratis, verder waren de boeken gratis en waren er vele leuke mensen. Bijna allemaal journalisten, oké daar moet je van houden, maar dat doe ik. Fotograaf Guus Dubbelman was er ook en nam de foto van ons en enkele enthousiaste aanwezigen.

Daarbij had ik iets te vieren. Per 1 april stap ik over naar dagblad De Pers. Met een oplage van ruim een half miljoen dagelijkse exemplaren en een prima website krijg ik volop ruimte voor mijn verhalen uit Afghanistan en onderzoeken naar oorlogsmisdadigers. Gisteren heb ik mijn nieuwe collega´s een hand gegeven, het contract getekend met uitgever Cornelis van den Berg en plannen gesmeed met hoofdredacteur Ben Rogmans. ´Ik heb er erg veel zin in,´ herhaalde ik zeker tien keer. Want wie komt tegenover mij te zitten? … Ik laat u even raden…. Robert!

Check Arnold Karskens

De 16 plus Boeken van Arnold

cover 2

2020. Voor verraders zou geen plaats zijn...(ism Cees van Hoore). Het ontluisterende verhaal over de vervolging van WO2-misdadigers in Nederland tussen 1945 en 2020. Bestel

Cover voor

2019. Alle pijn van de wereld. Een roman over oorlogsverslaggeving die de kern én de gevolgen van een goddelijke gekte blootlegt. Bestel

kleine cover zwart

2020/2019/2018/2017. Een opzienbarende verzameling van fouten, halve waarheden en hele misleidingen door de NOS. Gratis te lezen op de weblog.

S11chermafbeelding 2018-06-06 om 21.05.56 kopie

2018. Operatie laat niets in leven. (ism Henk Willem Smits) Het bizarre leven van Guus Kouwenhoven, Nederlands grootste oorlogsmisdadiger van de laatste decennia. Bestel

nepnieuws scan boek kopie

2018: Nepnieuws explosie. Desinformatie in de Nederlandse media (bijdrage). Bestel

Help, er staat een terrorist in de keuken - door Arnold Karskens

2016. Help, er staat een terrorist in mijn keuken - tips en overlevingslessen bij een terreuraanslag thuis, op het werk of op het terras. Bestel 

journalist-te-koop-arnold-karskens
2016: Journalist te koop, over de onafhankelijke journalistiek die zwaar onder druk staat. Hoe corrupt zijn onze media? Bestel.
 
boekzor
2014. Medeverantwoordelijkheid van de vader van Koningin Máxima bij honderden verdwijningen in Argentinië. Bestel.
 
boekcover2
2014. Hét overlevingshandboek voor gevaarlijke gebieden Bestel
 
2012. De jacht op Gestapo-man Klaas Carel Faber. Bestel
 

rebellen-met-een-reden

   
   

2009. Het verhaal van Nederlanders die vochten onder vreemde vlag. 

ak47_160x241

 

 

 

 

 

 
 
 
 
2007."Oorlog is goed voor slechte mensen" en 46 andere vlijmscherpe columns gepubliceerd in het veteranenblad CheckPoint van QV Uitgeverij!
 
geen_cent_spijt
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2006. Het verhaal over de grootste leverancier van grondstof voor gifgas aan Saddam Hoessein. Bestel

onze-man-in-bagdad

 
 

 

 

 

 

 

 

 

2003. Onze man in Bagdad. Dagboekaantekeningen uit een belegerde stad in maart & april 2003.

reizen-langs-de-frontlijn

 

 

 

 

 

 

 

 

2002. Een overlevingshandboek voor journalisten, hulpverleners en avonturiers.

pleisters-op-de-ogen

 

 

 

 

 

 

 

 

2001. Pleisters op de ogen, pleister op de mond. De geschiedenis van de Nederlandse oorlogsverslaggeving van Heiligerlee tot Kosovo.

berichten-van-het-front

 

 

 

 

 

 

 

 

1995. Autobiografische verhalen uit de oorlog.

 

Voor de volledige lijst zie KB.nl of Klik hier voor meer info over deze boeken