Weblog

Phara

dinsdag 22 april 2008

In de lange reeks ‘leuke ontmoetingen’ wil ik u ditmaal voorstellen aan interviewster Phara de Aquirre. Ze werkt al sinds mensenheugenis voor de VRT en heeft tegenwoordig een eigen talkshow ‘Phara’. “Toch hartstikke leuk een programma dat jouw naam draagt,” zei ik gisteren tegen haar. Want ook ik mocht me tussen de BV’s (Bekende Vlamingen) zetten aan de zwart/witte tafel. “Die naam was mijn idee niet,” klonk het op verontschuldigende toon. Maar ik zag een glimlach om haar mond. Ze vindt het wel heel sjiek.
Eerder was Phara het paradepaardje van het duidingprogramma ‘Ter Zake’ waarvoor ze me verschillende keren interviewde. Veelal over Irak en Afghanistan. En dat doet ze goed. Ik denk dat ze de ‘Sonja’ van Vlaanderen is. Ze laat mensen uitpraten en stelt vragen waar je niet me een simpel ‘ja’of ‘nee’ op kunt antwoorden. Na lange afwezigheid door –lelijk woord- een slepende ziekte is ze weer op haar post. Zij het in een praatprogramma. We spraken ditmaal over het groeiend aantal dode Nederlandse militairen in Afghanistan (de teller staat op 16!) en de naderende deelname van Belgische F 16’s aan de oorlog in het zuiden. Door de bommen die ze afgooien zijn vliegtuigen de grootste boosdoeners in de ogen van de bevolking, vertelde ik. Phara liet me rustig mijn verhaal vertellen. “Ik kan nog wel fel zijn,” zei ze naar afloop. Maar ik zag in haar ogen dat ze met haar late talkshow best tevreden is. Relativeren als interviewer is een schoone eigenschap, dacht ik bij het wegrijden. Ik was erg blij Phara weer te zien.

Check Arnold Karskens

De 16 plus Boeken van Arnold

cover 2

2020. Voor verraders zou geen plaats zijn...(ism Cees van Hoore). Het ontluisterende verhaal over de vervolging van WO2-misdadigers in Nederland tussen 1945 en 2020. Bestel

Cover voor

2019. Alle pijn van de wereld. Een roman over oorlogsverslaggeving die de kern én de gevolgen van een goddelijke gekte blootlegt. Bestel

kleine cover zwart

2020/2019/2018/2017. Een opzienbarende verzameling van fouten, halve waarheden en hele misleidingen door de NOS. Gratis te lezen op de weblog.

S11chermafbeelding 2018-06-06 om 21.05.56 kopie

2018. Operatie laat niets in leven. (ism Henk Willem Smits) Het bizarre leven van Guus Kouwenhoven, Nederlands grootste oorlogsmisdadiger van de laatste decennia. Bestel

nepnieuws scan boek kopie

2018: Nepnieuws explosie. Desinformatie in de Nederlandse media (bijdrage). Bestel

Help, er staat een terrorist in de keuken - door Arnold Karskens

2016. Help, er staat een terrorist in mijn keuken - tips en overlevingslessen bij een terreuraanslag thuis, op het werk of op het terras. Bestel 

journalist-te-koop-arnold-karskens
2016: Journalist te koop, over de onafhankelijke journalistiek die zwaar onder druk staat. Hoe corrupt zijn onze media? Bestel.
 
boekzor
2014. Medeverantwoordelijkheid van de vader van Koningin Máxima bij honderden verdwijningen in Argentinië. Bestel.
 
boekcover2
2014. Hét overlevingshandboek voor gevaarlijke gebieden Bestel
 
2012. De jacht op Gestapo-man Klaas Carel Faber. Bestel
 

rebellen-met-een-reden

   
   

2009. Het verhaal van Nederlanders die vochten onder vreemde vlag. 

ak47_160x241

 

 

 

 

 

 
 
 
 
2007."Oorlog is goed voor slechte mensen" en 46 andere vlijmscherpe columns gepubliceerd in het veteranenblad CheckPoint van QV Uitgeverij!
 
geen_cent_spijt
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2006. Het verhaal over de grootste leverancier van grondstof voor gifgas aan Saddam Hoessein. Bestel

onze-man-in-bagdad

 
 

 

 

 

 

 

 

 

2003. Onze man in Bagdad. Dagboekaantekeningen uit een belegerde stad in maart & april 2003.

reizen-langs-de-frontlijn

 

 

 

 

 

 

 

 

2002. Een overlevingshandboek voor journalisten, hulpverleners en avonturiers.

pleisters-op-de-ogen

 

 

 

 

 

 

 

 

2001. Pleisters op de ogen, pleister op de mond. De geschiedenis van de Nederlandse oorlogsverslaggeving van Heiligerlee tot Kosovo.

berichten-van-het-front

 

 

 

 

 

 

 

 

1995. Autobiografische verhalen uit de oorlog.

 

Voor de volledige lijst zie KB.nl of Klik hier voor meer info over deze boeken