Weblog

Column AK-74

dinsdag 18 april 2017

11.000 en (hoeveel?) meer

De laatste drie jaar zijn ruim 11.000 migranten (cijfers Verenigde Naties) verdronken in de Middellandse Zee. Gestuwd door armoede en gelukzoeken, aangetrokken door schepen van Niet-Gouvernementele Organisaties en inconsequente EU-politiek, sterven ook in 2017 duizenden op weg naar het beloofde land. Een oplossing bestaat: de Australische aanpak. ‘Niemand illegaal binnen’ en de stroom stopt bewezen. Maar vastgeroest in politiek correct denken kijkt Europa weg van haar grootste humanitaire slachting in de laatste decennia. Schande.  

 

 

 

De leugen als wapen (7 april 2017)

Media, politici (en andere onnozelen) die woorden van VS-president Bush ‘Saddam Hoessein heeft chemische wapens’ in 2003 geloofden, juichen opnieuw. Anno 2017 bombardeert VS-president Trump Syrië vanwege een gifgasaanval, wederom zonder hard bewijs. Want de provincie Idlib is dankzij westers, Turks en Saoedisch gesteunde jihadisten ontoegankelijk. ‘Oorlog is voorzetting politiek met andere middelen’, zei reeds militair-theoreticus Von Clausewitz (1780-1831). De gevolgen voelt het Midden-Oosten bijna dagelijks. Tegenwoordig blijkt de leugen een internationaal geaccepteerd wapen.

 

 

Eritrea Asiel Holiday Tours (30 maart 2017)

De Eritrese minister van Informatie Yemane Ghebremeskel zei mij vorig jaar in een interview dat jaarlijks 40.000 landgenoten, waaronder veel vluchtelingen, terugkeren voor bezoek en (strand)vakantie. Westerse diplomaten in de hoofdstad Asmara noemden mij het dubbele aantal, zo’n 80.000. Toch krijgen bijna alle Eritrese asielzoekers in Nederland (zo’n 10.000 in 2015 & 2016) automatisch een verblijfsvergunning vanwege het ‘totalitair regime’. En wel fijn zwemmen in de Rode Zee? Humaan asielbeleid à la Mark Rutte! 

(Zie voor meer info mijn reportage Eenvandaag 8 oktober 2016, vanaf 10'27") 

 

Schaamlap Giro555 (29 maart 2017)

In Nederland rammelt de collectebus voor Giro555. Geeft u voor Nigeria waar 40 procent van alle oliemiljarden verdwijnt door corruptie? Of voor Zuid-Soedan waar een half miljard euro Nederlandse ontwikkelingshulp bij een burgeroorlog in rook is opgegaan? Inzamelacties zijn de moderne aflaat voor decennialang politiek falen en wegkijken in Afrika. Vandaag pinken regeringen, hulporganisaties en BN’ers een traan weg. Boven de onschuldige doden van morgen. Wees niet trots op uw donatie. Schaamte past beter.

E 

Check Arnold Karskens

De 12 Boeken van Arnold

Help, er staat een terrorist in de keuken - door Arnold Karskens
December 2016: Help, er staat een terrorist in mijn keuken - tips en overlevingslessen bij een terreuraanslag thuis, op het werk of op het terras. Bestel

 
journalist-te-koop-arnold-karskens
April 2016: Journalist te koop, over de onafhankelijke journalistiek die zwaar onder druk staat. Hoe corrupt zijn onze media? Bestel
 
boekzor
Medeverantwoordelijkheid van de vader van Koningin Máxima bij honderden verdwijningen. Bestel.
 
boekcover2
Hét overlevingshandboek voor gevaarlijke gebieden Bestel
 
De jacht op Gestapo-man Klaas Carel Faber
 
Het verhaal over een van de grootste Nederlandse oorlogsmisdadigers van de laatste eeuw.
 
geen_cent_spijtKLIK HIER VOOR Meer boeken