Weblog

Pleased to meet you (8)

zaterdag 28 november 2015

Karskens meets Martin Sommer

Eerlijk gezegd is november niet mijn favoriete maand van het jaar, maar gelukkig waren er wel enige interessante ontmoetingen die vreugde brachten. Zoals met Volkskranttopper Martin Sommer. Martin is het zwarte schaap bij het voorheen katholieke dagblad en schrijft op wat mensen pas later door hebben. Zoals over de gevolgen van de stroom vluchtelingen richting Europa. We kennen elkaar van onze auteurstijd bij uitgeverij Meulenhoff dus het werd niet alleen een interessant maar ook vooral een prettig gesprek. 'Die aap moet van je schouder.' Wie het wil nalezen, hier de link.

Karskens meets Jan Dijkgraaf

Eveneens boeiend en openhartig was de ontmoeting met Journalist en columnist Jan Dijkgraaf. En wel in Rotterdam. Jan ken ik van de tijd dat hij nog werkte bij Panorama, ergens in de vorige eeuw. Zoals alle mannen met ballen heeft hij vijanden en als dat ook nog collega's zijn is dat altijd smullen. 'Op mijn werk heb ik nooit geschreeuwd, maar ik kan wel iemand met een glimlach ontslaan.' Jan zei rake dingen.

pegida 1

pegida2

Verder was ik voor omroep PowNed aan de Oostenrijks/Sloveense grens en aan de Duits/Tsjechische grens om de verhalen te horen over de enorme asielzoekersstroom die Europa dit jaar treft. U kunt hier een uitzending van Studio PowNed van 12 november 2015 terugzien met voor- en tegenstanders.

Brussel

En uiteraard liep ik op 17 november rond in Sint-Jans-Molenbeek. Bekijk een korte impressie. De Brusselse deelgemeente kwam in opsprak omdat zoveel Jihadisten deze wijk gelegen tegen het centrum als hun thuisbasis zien. Onder andere de lieden die op 13 november een slachtpartij met meer dan 130 doden aanrichtten in Parijs. November, zoals ik zei, is geen fijne maand.

Check Arnold Karskens

De 12 Boeken van Arnold

Help, er staat een terrorist in de keuken - door Arnold Karskens
December 2016: Help, er staat een terrorist in mijn keuken - tips en overlevingslessen bij een terreuraanslag thuis, op het werk of op het terras. Bestel

 
journalist-te-koop-arnold-karskens
April 2016: Journalist te koop, over de onafhankelijke journalistiek die zwaar onder druk staat. Hoe corrupt zijn onze media? Bestel
 
boekzor
Medeverantwoordelijkheid van de vader van Koningin Máxima bij honderden verdwijningen. Bestel.
 
boekcover2
Hét overlevingshandboek voor gevaarlijke gebieden Bestel
 
De jacht op Gestapo-man Klaas Carel Faber
 
Het verhaal over een van de grootste Nederlandse oorlogsmisdadigers van de laatste eeuw.
 
geen_cent_spijtKLIK HIER VOOR Meer boeken