Weblog

Pleased to meet you (4)

maandag 22 juni 2015

 karskens meet p en f

In de maand juni was ik veel te zien in het Amsterdamse uitgaansleven. Zo stond ik de 12e bij de borrel van ThePostOnline op de stoep bij De Balie. Ondanks de voorgenomen bezuinigingen werd die niet alleen druk bezocht door veel leuke scribenten, maar gezien de hoeveelheid gratis verstrekte drank lijkt de club nog lang niet failliet. Op de foto sta ik met mijn beste vriend en kunstenaar Peter Spaans en radio-collega Frederique de Jong. Haar ken ik nog van BNR. Tegenwoordig presenteert ze het Radio 1-Journaal in de ochtend. Haar drukte ik op het hart dat mijn heftige AK-74 columns over de NOS niet persoonlijk moeten worden genomen. U ziet het, ze lacht me gewoon uit!

 Karskens meet Xandra Schutte

Voor de ontluisterende serie 'Journalist te koop' ging op bezoek bij Xandra Schutte, hoofdredacteur bij De Groene Amsterdammer. Xandra publiceerde als uitgever ooit mijn boek 'Geen cent spijt' over de grootste Nederlandse oorlogsmisdadiger ooit nl. Frans van Anraat. En ook ditmaal toonde ze karakter in het interview 'De journalistiek is een hele grote hoer geworden'.

 Karskens meets Max Pam

In de serie over kritische journalistiek mag Max Pam uiteraard niet ontbreken. Zonder twijfel een van de beste columnisten van het land. Iemand die net als Henk Hofland al erg lang in het vak zit en daarover een ongezouten mening heeft. Max zegt onder andere 'De Nederlandse journalistiek heeft haar eigen graf gegraven'. Het interview leverde nummer tien op in de prachtreeks die ik na de zomer zal vervolgen. Dank collega's, voor jullie eerlijkheid.

 

Check Arnold Karskens

De 12 Boeken van Arnold

Help, er staat een terrorist in de keuken - door Arnold Karskens
December 2016: Help, er staat een terrorist in mijn keuken - tips en overlevingslessen bij een terreuraanslag thuis, op het werk of op het terras. Bestel

 
journalist-te-koop-arnold-karskens
April 2016: Journalist te koop, over de onafhankelijke journalistiek die zwaar onder druk staat. Hoe corrupt zijn onze media? Bestel
 
boekzor
Medeverantwoordelijkheid van de vader van Koningin Máxima bij honderden verdwijningen. Bestel.
 
boekcover2
Hét overlevingshandboek voor gevaarlijke gebieden Bestel
 
De jacht op Gestapo-man Klaas Carel Faber
 
Het verhaal over een van de grootste Nederlandse oorlogsmisdadigers van de laatste eeuw.
 
geen_cent_spijtKLIK HIER VOOR Meer boeken