Weblog

Pleased to meet you (3)

maandag 01 juni 2015

Ibrahim in Gao

Op reis door Mali ontmoette ik tal van aardige en interessante mensen. Jammer dat er oorlog is tussen de noordelijke bewoners en de zuidelingen. (Hoewel, voor mijn vak is het uiteraard mooi meegenomen) Hier racete ik 22 mei 2015 achterop de brommer door Gao. Beter kun je deze stad niet bekijken. Al betekent dat veel zwaaien. In het West-Afrikaanse land onderzocht ik hoe het zit met de migrantenstroom richting Middellandse Zee. 'Mali ziet naar Europa vluchtende inwoners vooral als melkkoe'.

Gao kolonel Niels Woudstra

Op Kamp Castor in Gao waar ruim 400 Nederlandse militairen zijn gelegerd werkzaam voor de VN-operatie Minusma sprak ik dezelfde 22 mei 2015 met kolonel Niels Woudstra. Hij zegt het vergaren van inlichtingen belangrijk is voor het handhaven van de rust in het land. Of dat zo is kunt u lezen in: 'Daarom wint Nederland de oorlog in Mali niet'.

Gao vismarkt

Op de vismarkt van de stad Gao aan de rivier Niger was ik 24 mei 2015 een ware bezienswaardigheid. Bezoekende buitenlanders betekent dat het rustig is. Daarom was iedereen blij met mijn komst. Ook deze jongeren die volgens mij spijbelden van school.

Check Arnold Karskens

De 12 Boeken van Arnold

Help, er staat een terrorist in de keuken - door Arnold Karskens
December 2016: Help, er staat een terrorist in mijn keuken - tips en overlevingslessen bij een terreuraanslag thuis, op het werk of op het terras. Bestel

 
journalist-te-koop-arnold-karskens
April 2016: Journalist te koop, over de onafhankelijke journalistiek die zwaar onder druk staat. Hoe corrupt zijn onze media? Bestel
 
boekzor
Medeverantwoordelijkheid van de vader van Koningin Máxima bij honderden verdwijningen. Bestel.
 
boekcover2
Hét overlevingshandboek voor gevaarlijke gebieden Bestel
 
De jacht op Gestapo-man Klaas Carel Faber
 
Het verhaal over een van de grootste Nederlandse oorlogsmisdadigers van de laatste eeuw.
 
geen_cent_spijtKLIK HIER VOOR Meer boeken