Weblog

Pleased to meet you (2)

dinsdag 19 mei 2015

 Mali selfie

Weer leuke, spannende en vooral warme dagen in Mali. In de hoofdstad Bamako op 16 mei 2015 in gezelschap van Boubou Sidibe (l) die naar Europa wilt, desnoods per boot en Boubou Sow (r), die er halverwege Algerije vanaf zag, want de weg en het water zijn 'te gevaarlijk'. Wat ik denk en schrijf over het vluchtelingenprobleem kunt u in deze AK-74 column of het verhaal met alle argumenten Twaalf maal waarheid en leugen over bootvluchtelingen in TPO Magazine lezen.

 Karskens meets Joost Niemoller

Een interessant gesprek met collega Joost Niemöller van De Nieuwe Realist op 8 mei 2015 aan het IJ in de prachtserie 'Journalist te koop' (8).Misschien wel de meest openhartige serie over de Nederlandse journalistiek ooit. Joost houdt, net als ik, van appeltaart en neemt, net als ik, geen blad voor de mond. 'Mensen geloven journalisten niet meer, dat vind ik bemoedigend'.

 rena netjes

Ook op 8 mei 2015 liep ik collega en Midden-Oostendeskundige @RenaNetjes tegen het lijf. We zien elkaar wel eens bij programma's en debatten en nu dus in de kroeg als échte journo's. Rena wordt gezocht voor terroristische activiteiten in Egypte, by the way, maar laat zich door niks en niemand bang maken. Ze houdt van bitterballen dus een reporter pur sang.

annabel selfie

Op 7 mei 2015 interviewde ik de adjunct van opiniesite Jalta.nl, Annabel Nanninga, in Leiden voor de serie 'Journalist te koop" (7). Annabel was, net als Joost Niemöller ooit links, maar is naar rechts opgeschoven. Je kunt ook zeggen dat zij de verworvenheden van links, zoals goede zorg,  gelijkheid en kritische vrijheid van meningsuiting met alle macht, wilt verdedigen. Ze haalt uit naar de truttigheid bij de Volkskrant en de slechtste journalisten van Nederland. Een prettig gesprek wat leuk leesvoer oplevert: 'Die Aaf Brandt Corstius is de oermoeder van wezenloze meisjesproza'.

 

Check Arnold Karskens

De 12 Boeken van Arnold

Help, er staat een terrorist in de keuken - door Arnold Karskens
December 2016: Help, er staat een terrorist in mijn keuken - tips en overlevingslessen bij een terreuraanslag thuis, op het werk of op het terras. Bestel

 
journalist-te-koop-arnold-karskens
April 2016: Journalist te koop, over de onafhankelijke journalistiek die zwaar onder druk staat. Hoe corrupt zijn onze media? Bestel
 
boekzor
Medeverantwoordelijkheid van de vader van Koningin Máxima bij honderden verdwijningen. Bestel.
 
boekcover2
Hét overlevingshandboek voor gevaarlijke gebieden Bestel
 
De jacht op Gestapo-man Klaas Carel Faber
 
Het verhaal over een van de grootste Nederlandse oorlogsmisdadigers van de laatste eeuw.
 
geen_cent_spijtKLIK HIER VOOR Meer boeken