Weblog

Zwartboek NOSjournaal

woensdag 20 september 2017

Hoe betrouwbaar en onafhankelijk is het NOS-journaal? Deze vraag stelt menig nieuwsconsument. TheKarskens Times, luis in de journalistieke pels, begint daarom met een inhoudsanalyse. Afhankelijk van het resultaat begint TKT namens gedupeerden een rechtszaak. Uw hulp is daarbij onontbeerlijk.

Wij vragen u items aan te leveren waaraan u zich hebt geërgerd omdat de waarheid grof geweld is aangedaan, of omdat de waarheid dermate is verdraaid of gemonteerd dat u in een bepaalde denkrichting bent gedrukt, of omdat het échte nieuws is verzwegen, of omdat er onvoldoende weerwoord is gevraagd, of omdat met herhaling nepnieuws is verspreid, omdat er te weinig sprake is van pluriformiteit, of omdat er sprake is van vooroordelen ten opzichte van een bepaald persoon, nationaliteit, ras, geloof of politieke overtuiging. 

 

Kom met duidelijke actuele voorbeelden liefst met dag van uitzending, de presentatie, de maker en geef uitleg. Ga niet verder terug dan tien jaar geleden. Wie niks maakt, maakt ook geen fouten. Dus versprekingen en bloopers blijven buiten beschouwing. Net zo goed als Tweets. Het gaat om het officiële product waar verslaggevers, redacteuren, eindredacteuren en chefs naar hebben kunnen kijken. 

Stuur uw informatie naar contact@thekarskenstimes.com

En/of naar postbus 12830, 1100 AV te Amsterdam.

Deadline staat op 31 december 2017. Tussentijds komt er verslag waarin we ook verwijzen naar eerdere onderzoeken om te bepalen of er sprake is van verbetering dan wel verslechtering. Dus blijft tuned! De vijf beste voorbeelden ontvangen een boek van mijn hand.

Waarom het NOSjournaal?

Het best bekeken nieuwsprogramma kost de Nederlandse belastingbetaler jaarlijks zo’n vijftig miljoen euro, inclusief de kosten voor de radionieuwsuitzendingen, teletekst, apps en website. Een hoop geld. Dus de ‘staatsonderneming’ mag best een keer tegen het licht worden gehouden.

Wat doet TheKarskensTimes met deze informatie?

Op de eerste plek wordt uw input gecontroleerd en in verschillende versies geplaatst op TKT. De duidelijkste voorbeelden worden in het eindproduct voorgelegd aan het NOSjournaal voor een reactie. Vervolgens is het de bedoeling dat de uitslag met hoor-wederhoor (jaja, daar doet TheKarskensTimes aan) op de site verschijnt.

Het NOSjournaal wordt betaald uit de algemene middelen, grotendeels belastinggeld. Dus mochten er zaken aan het licht komen die indruisen tegen de gedragscode van de NOS, behoort aangifte bij het Openbaar Ministerie met verzoek tot vervolging zeer zeker tot de mogelijkheid.

Blijft het hierbij?

Dat is de vraag. Als het aanslaat kunnen we het onderzoek uitbreiden naar andere programma’s van de NPO. Bijvoorbeeld: In hoeverre komen alle geluiden uit de samenleving nog wel eerlijk verdeeld voor het voetlicht bij de publieke omroep? Daarbij gaat het vooral om de verdeling van de zendtijd op goed bekeken uren en zenders. Het mooie van het Nederlandse omroepbestel met de waaier aan zendgemachtigden is dat iedereen gehoord kan worden. Althans dat is de opzet, vraag is of dat ook gebeurt met uw centen. Ook zoeken we mogelijk een antwoord op de vraag of ‘embedded journalistiek’ of reisjes met Niet-Gouvernementele Organisaties de nieuwsstroom naar uw huiskamer sturen.

Waaraan is géén behoefte?

Scheldpartijen en complottheorieën. Beperk u dus tot concrete voorbeelden. Wellicht is er een vakgroep ‘journalistiek’ bij een opleiding die ook een steentje kan bijdragen.

Wat is wél nodig?

Geld. Euro’s voor het onderzoek - zaken moeten gecheckt worden, niet waar? - en wellicht kijkt in bepaalde gevallen een jurist naar de zaak. Bijvoorbeeld of er sprake is van smaad of laster én zeker of er voldoende gronden bestaan voor een rechtszaak.

Dus geef gul. Het recht in Nederland (en de rest van de Europese Unie) moet van U komen, de burger, de kijker, de belastingbetaler! Doneer hier.

 

POWER TO THE PEOPLE

Arnold Karskens

Journalist van het volk

 

Zie de vangsten (tot 28 december 2017):

Vangst 5

Vangst 4

Vangst 3

Vangst 2

Vangst 1

 

 

Check Arnold Karskens

De 12 Boeken van Arnold

Help, er staat een terrorist in de keuken - door Arnold Karskens
December 2016: Help, er staat een terrorist in mijn keuken - tips en overlevingslessen bij een terreuraanslag thuis, op het werk of op het terras. Bestel

 
journalist-te-koop-arnold-karskens
April 2016: Journalist te koop, over de onafhankelijke journalistiek die zwaar onder druk staat. Hoe corrupt zijn onze media? Bestel
 
boekzor
Medeverantwoordelijkheid van de vader van Koningin Máxima bij honderden verdwijningen. Bestel.
 
boekcover2
Hét overlevingshandboek voor gevaarlijke gebieden Bestel
 
De jacht op Gestapo-man Klaas Carel Faber
 
Het verhaal over een van de grootste Nederlandse oorlogsmisdadigers van de laatste eeuw.
 
geen_cent_spijtKLIK HIER VOOR Meer boeken