Weblog

Bij PenW over arrestatiebevel Klaas-Carel Faber

vrijdag 26 november 2010

Nederland heeft Duitsland gevraagd om uitlevering van oorlogsmisdadiger Klaas-Carel Faber. In 1947 werd de 88-jarige Faber in Nederland ter dood veroordeeld wegens medeplichtigheid bij 22 moorden tijdens de Duitse bezetting. De ter dood veroordeling werd later omgezet in levenslang. Na vijf jaar gevangenschap ontsnapte hij en vluchtte naar Duitsland. waar hij tot de dag van vandaag woont.

Het is nog maar de vraag of Duitsland het verzoek van Nederland om uitlevering zal inwilligen. In het verleden heeft Duitsland niet meegewerkt aan verzoeken om zijn uitlevering. Deze keer heeft het Openbaar Ministerie echter een Europees arrestatiebevel uitgevaardigd. Het is het eerste Europese arrestatiebevel tegen een oorlogsmisdadiger.

Oorlogsjournalist en journalist voor De Pers Arnold Karskens was op 25 november 2010 te gast bij Pauw en Witteman naar aanleiding van het arrestatiebevel. Karskens, zelf afkomstig uit een verzetsfamilie, heeft het leven van Faber uitvoerig onderzocht. "Faber moet achter de tralies, liever vandaag dan morgen.", aldus Karskens afgelopen augustus.

Labels: oorlogsmisdaden 

Check Arnold Karskens

De 12 Boeken van Arnold

Help, er staat een terrorist in de keuken - door Arnold Karskens
December 2016: Help, er staat een terrorist in mijn keuken - tips en overlevingslessen bij een terreuraanslag thuis, op het werk of op het terras. Bestel

 
journalist-te-koop-arnold-karskens
April 2016: Journalist te koop, over de onafhankelijke journalistiek die zwaar onder druk staat. Hoe corrupt zijn onze media? Bestel
 
boekzor
Medeverantwoordelijkheid van de vader van Koningin Máxima bij honderden verdwijningen. Bestel.
 
boekcover2
Hét overlevingshandboek voor gevaarlijke gebieden Bestel
 
De jacht op Gestapo-man Klaas Carel Faber
 
Het verhaal over een van de grootste Nederlandse oorlogsmisdadigers van de laatste eeuw.
 
geen_cent_spijtKLIK HIER VOOR Meer boeken